SOPPENS DAG Ivar Aasentunet Ørsta

Dagens Foto: Wenche Eli Johansen

Praktisk info

Dato: 06.09.20

Tidspunkt: 13:00 - 15:00

Adresse: Indrehovdevegen 176, 6160 Hovdebygda, Norge

Sted:

Forening: Nyttevekstforeninga, Ålesund

Region: Møre og Romsdal

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Wenche Eli Johansen

+ 47 906 49 488

wej@live.no

Møt oss på Soppens dag, som blir feiret i hele Skandinavia.

Soppkontroll med sopputstilling.

Ta med sopp du er usikker på og få den kontrollert.

Velkommen.

Sjekk våre smittevernråd her.

Smittevernråd.

Nyttevekstforeninga, Ålesund retter seg etter følgende smittevernråd.

Smittevernråd Oppdatert 2. juni 2020.

Følgende smittevernråd gjelder for arrangementer i regi av Nyttevekstforeninga, Ålesund.

Smittevern-rådene skal gjøres tilgjengelig for deltakere på arrangementene, på forhånd via nettsted og/eller e-post og fysisk på selve arrangementet.

Felles for alle arrangementer: Vi krever obligatorisk påmelding med navn, epost og telefonnummer, ved ankomst. (For kurs, Personer som ikke er påmeldt kan avvises). Er man syk så holder man seg hjemme.• Er man i karantene så holder man seg hjemme.• Er man i isolasjon så holder man seg hjemme.•

Man holder minst en meters avstand (unntak for personer i samme husholdning) Man deler ikke på utstyr. Man kan ikke lukte eller smake på sopp eller nyttevekster som andre har plukket.

Soppkontroll: Må settes opp slik at det er minst en meter mellom soppkontrollørene (og evt. utstillingen). Pass også på at det er minst en meter mellom soppkontrollør og kurv-eier. Man skal spørre kurv-eier om vedkommende er syk, i karantene eller isolasjon, i så fall skal vi ikke kontrollere kurven. (det er lov å gå på tur når man er i karantene, så folk kan fort glemme seg). Kontrollbrettet skal dekkes med papir før soppene leg-ges på. Papiret skal kastes mellom hver kurv-eier. Kniv og annet utstyr som er brukt, rengjøres mellom hver kurv-eier.

Soppkontrolløren bruker engangshansker (som byttes mellom hver kurv-eier). Soppkontrollørene kan ikke lukte eller smake på sopper som andre har plukket (eller tatt på).Køen må ha minst en meter mellom hver kurv-eier (flere kan stå sammen hvis de er i samme husstand). Viktig å sørge for at det ikke er mange folk rundt kontrollen.Assistenten er ansvarlig for køkultur og for utstillingen. Assistenten viser frem soppene i utstillingen og gjør forklaringer av soppene. Besøkende skal IKKE ta på soppene i utstillingen. Viktig å begrense utstillingen til de viktigste soppene (de meget giftige, fluesopper, matsopper og forvekslinger til matsoppene). Brosjyrer og informasjonsmateriell må ligge tilgjengelig på en måte at man slipper å komme inntil folk

Husk at smittevern handler om råd, regler og sunn fornuft.

Vennlig hilsen Administrasjonen, NSNF  Takk til Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening – Nyttevekstforeninga, Ålesund.