Soppkontroll i Sykkylven

Praktisk info

Dato: 30.08.20

Tidspunkt: 14:00 - 16:00

Adresse: Kyrkjevegen 2, 6230 Sykkylven, Norge

Sted: Sykkylven kulturhus.

Forening: Nyttevekstforeninga, Ålesund

Region: Møre og Romsdal

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Geir Oskar Grande

snorresturla@yahoo.no

 

Velkommen til soppkontroll ved kulturhuset i Sykkylven. ! Her har du muligheten til å få bestemt soppene du har sanket i skogen av en soppsakkyndig. Ta med din fulle soppkurv og møt andre sopplukkere på soppkontrollen!

Følgende smittevernråd gjelder for arrangementer i regi av Nyttevekstforeninga, Ålesund.

Soppkontroll: Må settes opp slik at det er minst en meter mellom soppkontrollørene (og evt. utstillingen). Pass også på at det er minst en meter mellom soppkontrollør og kurv-eier. Man skal spørre kurv-eier om vedkommende er syk, i karantene eller isolasjon, i så fall skal vi ikke kontrollere kurven. (det er lov å gå på tur når man er i karantene, så folk kan fort glemme seg). Kontrollbrettet skal dekkes med papir før soppene legges på. Papiret skal kastes mellom hver kurv-eier. Kniv og annet utstyr som er brukt, rengjøres mellom hver kurv-eier.

Soppkontrolløren bruker engangshansker (som byttes mellom hver kurv-eier). Soppkontrollørene kan ikke lukte eller smake på sopper som andre har plukket (eller tatt på).Køen må ha minst en meter mellom hver kurv-eier (flere kan stå sammen hvis de er i samme husstand). Viktig å sørge for at det ikke er mange folk rundt kontrollen. Assistenten er ansvarlig for køkultur og for utstillingen. Assistenten viser frem soppene i utstillingen og gjør forklaringer av soppene. Besøkende skal IKKE ta på soppene i utstillingen. Viktig å begrense utstillingen til de viktigste soppene (de meget giftige, fluesopper, matsopper og forvekslinger til matsoppene). Brosjyrer og informasjonsmateriell må ligge tilgjengelig på en måte at man slipper å komme inntil folk.