Kurs for utdannelse av soppsakkyndige ÅLESUND

Praktisk info

Fra: 27.08.2021 18:00

Til: 26.09.2021 18:00

Adresse: Kirkegata 33, 6005 Ålesund, Norge

Forening: Nyttevekstforeninga, Ålesund

Region: Møre og Romsdal

Antall ledige plasser: -1

Pris fra: 2000 kr

Ledere

Wenche Eli Johansen

+ 47 906 49 488

wej@live.no

Arrangementet er stengt for påmelding

Kurs for utdannelse av soppsakkyndige ÅLESUND.

NYTTEVEKSTFORENINGA, ÅLESUND – arrangerer soppsakkyndigkurs også 2021
Kurset er på 40 timer – over to helger.
Deltagerne vil få tilgang på digital teori, som kan nyttes frem mot eksamen. Vi skal også i felt og sanke arter som tas med inn for artsbestemmelse og presentasjon.

Kurset gjennomgår pensumlista for soppsakkyndige (ca 150 arter), og er kurset for deg som ønsker å lære mer om sopp. Gjennomført kurs gir anledning til å ta prøve for soppsakkyndige tidligst året etter, fordi det er viktig at dette er varig kunnskap. Etter bestått eksamen blir du soppsakkyndig og kan stå på soppkontroll, holde soppkurs og lede soppturer.

Dette er noe av det vi skal igjennom:

Rørsopper, kremler, risker, fluesopper, parasollsopper, traktsopper, østerssopper, vokssopper, musseronger, ridderhatter, rødsporer, skjellsopper, slørsopper, reddiksopper, sjampinjoner, kragesopper, blekksopper, sleipsopper, svovelsopper, kantareller og trompetsopper, poresopper, piggsopper, korallsopper, klubbesopper, morkler, røyksopper, gifttyper og forgiftningsforløp, slekter, sporeprøver mm.

Se studieplan for detaljert innhold: https://www.naturogmiljo.no/studieplaner/9590

Fredag 27/8 kl. 18.00 – 22.00
Lørdag 28/8 kl. 09.00 – 17.00
Søndag 29/8 kl. 09.00 – 17.00

Muligheter for endring, klokkeslett og noe usikkert vedrørende den digitale teorien, dette vil være på plass, i god tid før kursstart.
Oppdateres.
Vi starter med å lære om bestemmelse av sopp, soppens oppbygning og starter med rørsoppene.

Fredag 24/9 kl. 18:00 – 22:00
Lørdag 25/9 kl. 09:00 – 17:00
Søndag 26/9 kl. 09:00 – 17:00

Kursholder:Soppsakkyndig Wenche Eli Johansen

Det vil bli sendt ut praktisk informasjon i god tid før kursstart, tips og råd, hva du bør ta med m. m.
Ta gjerne kontakt, ved uklarheter.