Nyttevekstsesongen er i full gang, bli med på våre aktiviteter!

Våren har nå kommet for fullt de fleste stedene i vårt område, og naturen byr på mange godsaker blant nyttevekstene.

Bilde: Nina Fiskerstrand

 

Nye medlemmene ønskes velkommen i foreningen! Vi håper dere vil trives sammen med oss og finne aktiviteter som dere har lyst til å delta på.

Vi har allerede hatt et fulltegnet tang og tare kurs på Alnes, nytteveksttur i Ørsta/Volda, og det har vært kartleggingstur til Molnes. Det blir nytteveksttur mandag den 20. på Eikenosen, og så kommer den landsomfattende aktiviteten «Den store artsjakten» 1. juni. Følg med på våre aktiviteter i kalenderen

Nå i vår foregår de fleste arrangementene våre i nærheten av Ålesund og Ørsta. Mange av dere bor lengre unna, og vi prøver å ha arrangementer også på andre steder. Har du ønsker eller tips om noe vi bør satse på? Send oss noen ord om det til skjongkatrin@gmail.com  så ser vi hva vi kan få til.

Vi planlegger et medlemsmøte den 22. mai med tema nyttevekster, mer informasjon om dette kommer i løpet av uken.

Vil du lære mer om nyttevekster?
Vi har noen nyttevekstturer i år, og om du ønsker å ta et kurs om nyttevekster kan du ta det digitalt på Norges Nyttevekstforbund sine websider. Link til kursportalen til NSNF

Er du allerede godt i gang med å fordype deg i nyttevekstene kan du ta prøven for nyttevekstkyndige i Trondheim 22. juni. Du kan melde deg på her

Har du barn som er nysgjerrig på nyttevekster? NSNF har landsdekkende Zoom møter hver mandag fremover for Småsankerne, sjekk kalenderen og meld dere på om dere er interessert.

Vi har stadig behov for flere som vil bli nyttevekstkyndige og/eller soppsakkyndige. Det er en givende og allsidig hobby, du treffer hyggelige og dyktige folk, det er moro å formidle naturkunnskapen til flere og du kan fordype deg og bli skikkelig nerdete. Ta kontakt om det er noe du lurer på.

 

Oppskrifter
Vil du ha tips om hva du kan lage av vårens nyttevekster?
Oppskrifter på NSNF sine websider

Tar du sjansen på å teste tang og tare?
Ting med tang har mange spennende oppskrifter

 

Du kan finne sopp nå om våren også!
Skarlagen vårbeger er her allerede, flere har funnet furukonglehatt og i Langevåg har sandmorkelen (giftig) dukket opp. Snart kommer vel de første bildene av spissmorkel også på facebookgruppa vår, sjekk barkebedene i nærheten av der du bor 😊

Delta på aktiviteter hos andre foreninger
Befinner du deg andre steder i landet, kan du som medlem delta i andre foreningers arrangementer. Kalenderen for hele landet finner du her:
Kalender | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)

Følger du oss på Facebook?
Følg oss gjerne på Facebook på Nyttevekstforeninga Ålesund. Der finner du informasjon om våre aktiviteter, og også tips om hva andre finner av sopp og nyttevekster i vårt område. Andre grupper på Facebook som kan være verdt å følge er for eksempel:

  • Vi som liker sopp
  • Sopp og Nyttevekster
  • Sopp plukk og bruk

 

Tipping og grasrotandel

Tipper du, eller spiller Lotto? Vi er avhengige av inntekter for å ha et godt tilbud til medlemmene, og vi tar gjerne imot grasrotandeler. På Norsk Tipping kan du velge Nyttevekstforeninga Ålesund som mottaker av grasrotandel.

Nyt våren ute i naturen!

Med vennlig hilsen
Styret i Nyttevekstforeninga Ålesund

Mari Valde Myklebust – kasserer
Katrin Skjong – sekretær
Nina Fiskerstrand – styremedlem
Elisabeth Bråthen Fjeld – styremedlem
Elisabeth Baril – varamedlem
Erik Lyberg – varamedlem

Ta gjerne kontakt med oss på epost: skjongkatrin@gmail.com