Sopptur på Sjølneset ved Taftasundet (Ellingsøy)

I storslått høstvær (sensommervær for lokale) ble vakre Sjølneset utforsket av tre ivrige sopplukkere

Turen gikk til blandingsskog med innslag av hassel, gråor og beitemark på eksotiske Sjølneset helt innerst på Ellingsøya. Mest kjent for makrellfiske fra Taftasundbrua og «drift-diving» under, men også ukjent for soppsanking. Vi nevner for ordens skyld ikke hva slags vidunderlige soppeventyr som kan ventes på tur i denne skogen, men et mørkt og musikalsk eventyr kan det fort bli hvis vær og varme er i riktig kombinasjon. Nok om det.

Av de to deltakerne var to uerfarne soppsankere og det ble straks etter avgang klart at det var store forventninger til dagens fangst. Minst èn sopp hver måtte de finne for at turen skulle anmeldes som suksess. Det klarte de med brask og bram. To timer senere på vei hjem fra skogen hadde de samlet sammen ikke mindre enn to soppnett med de lekreste kantareller (Cantharellus cibarius) og noen bleke piggsopp (Hydnum repandum) som det skulle bli mat av.

Med en gang.

Pannene sto allerede klare til søndagens dampende (sopp)risotto. Og du milde for en risotto. Tipper den smakte himmelsk!

Takk for turen og på gjensyn på sopptur og kurs!

pannene sto klare

kantarellrisotto.

Stina i eufori med sine første kantareller i hende.

 

Det første soppfunnet dokumenteres fra to vinkler. Her smiles det fra både sanker Stine og fotograf Louisa